Hva skjer med gravsteinen?

Visste du det at en dag ikke vil være igjen noe som viser at du har vært på jorden?

Jeg tenker vi kan bruke meg som eksempel. Tenk at jeg har gått bort i dag. Først ville mine nærmeste hatt en begravelse, og kjøpt en gravstein til meg. Enten mamma eller pappa ville blitt fester. En fester er den ansvarlige for graven, og den personen som tar alle bestemmelser. Hvert 20 år betaler man en festeavgift som gjør at man får beholde graven i 20 år til. Hvis denne ikke betales etter opptil 3 purringer vil gravsteinen man har bli fjernet fra plassen sin, og satt på et eget depo på kirkegården. Dersom ingen har latt høre fra seg på det året den har stått på depoet vil den bli destruert, eller hentet av et gravstein firma.

Når vi får inn en gjenbruksstein polerer/ flammer eller sandblåser vi forsiden for å fjerne all tekst som er på steinen. På den måten kan den brukes om igjen til andre kunder. Det er en quote som sier at den avdøde lever videre så lenge alle de som kjente personen fortsatt er i live. Poenget er at det tar så kort tid før vi alle blir glemt.

Så enten bli steinen til pukk, eller så blir den brukt videre etter litt arbeid. Det er foreløpig ikke et stort marked med gjenbruksstein, men det er ofte noen som er veldig klare på at det er dette de ønsker siden det er miljøvennlig. Det er også et veldig godt alternativ for de som ikke har så mye å bruke på en gravstein.

Personlig har jeg stor forståelse for at det føles litt rart å skulle bruke en annen sin gravstein selv om den blir som ny, og jeg kan ærlig si at jeg ikke føler meg klar for å skulle brukt det til noen av mine nærmeste. Det er bare noe med det å kunne handle en ny gravstein, og vite nettopp det. Den er ny.

— Katrine

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.