Du skal bruke all den tiden du trenger

 

Det som har vært den mest tradisjonelle måten å handle gravstein på er gjennom begravelsesbyråene, men som vi har vært inne på før så gjør det at en gravstein er dyrere der enn hvis du finner en leverandør som ikke er knyttet opp til et begravelsesbyrå. Netthandel har tatt helt av, og det forstår jeg godt. Butikkene går konkurs en etter en og selv om det er trist er det realiteten. Til og med gravstein markedet har begynt å komme på netthandel, og det er der vi satser.

Vi har ikke tid til å stikke innom kjøpesenteret hver dag, vi jobber og har en familie vi skal ta vare på. I tillegg blir man jo helt utslitt. Creds til alle de av dere som klarer å få med et klesplagg hjem etter å ha brukt en hel lørdag ute. Jeg får muligens med meg et par sokker, hodepine og en parkeringsbot på vei ut dørene.

Over til poenget. I går hadde vi noen herlige kunder innom butikken, og jeg syntes det er like hyggelig som alltid. Jeg tror faktisk det er noe av det beste med jobben min nemlig det å kunne hjelpe kunden med den perfekte steinen til sine kjære som har gått bort. Og når det i tillegg ikke er så ofte folk kommer innom, er det ekstra stas å bli kjent med kundene som handler fra oss.

Kundene som kom innom oss hadde vært innom en annen leverandør før de kom til oss, men der ønsket de kun å selge steinene som var i katalogen, og som med alt annet så passer ikke det for alle. Derfor kom de innom for å se om vi klarte å tilpasse steinen etter deres ønsker, for den skulle være nøyaktig tilpasset den avdøde samtidig som de skulle like den selv. Vi brukte god tid. Vi gikk igjennom lageret hvor alle steinene som er ferdig produsert står før de blir tatt med videre til butikken. Det er alltid lettere å få et inntrykk av en stein når den står ferdig gravert, og med tilbehør. De så seg ut noen steiner de syntes var fine, men falt spesielt for en. Det vanskeligste var å vite hvilken farge de skulle ha på steinen, hvilken farge på skriften og hvordan det egentlig ville bli seende ut. Og vet du hva? Det har jeg full forståelse for.

Når du ønsker en gravstein som ikke er i katalog med akkurat dine ønsker så er det helt håpløst å vite hvordan det vil se ut » in the real life». Det kan bli for mye, eller det kan bli helt perfekt. Etter 2 timer følte de at de hadde designet gravsteinen akkurat slik de ønsket, men de hadde fortsatt en liten tvil. Når de var på vei til å dra sa de at de sannsynligvis var de mest ubesluttsomme kundene vi hadde i hvert fall den dagen, og antagelig på en god stund etter også. Steinen de designet ga meg et inntrykk av hva den avdøde likte, og den ble fantastisk fin med det personlige preget de satte på den. Det å handle gravstein er ikke som å handle klær, nettopp fordi man forhåpentligvis ikke handler en gravstein hver måned eller hvert år.

Så kjære dere som var innom, og til alle dere andre som skal handle gravstein. Jeg skjønner at det er vanskelig å bestemme seg. Jeg skjønner at det skal bli perfekt både for den avdøde, men også for dere som skal besøke graven i mange år til. Jeg forstår så uendelig godt dersom du vil dra hjem å la ting synke inn før du bestemmer deg, eller at du ønsker å bruke en hel dag i butikken. Du skal aldri føle at du må kjøpe noe bare fordi du har brukt lang tid, og hatt mange spørsmål. Du skal kjøpe den fordi det er akkurat den du ønsker at skal stå på graven til din kjære.

Tusen takk for at dere valgte akkurat oss når det er så mange andre på markedet som også er dyktige <3

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.